operated under Double R Services Enterprise (1893175-X)

ROSECRAFT ON TV

Pet Bag : Gaga


hola!!!

hari ni RSC nk share latest creation from Rose Sew & Craft. It's a PET BAG.

last month RSC received an order from ASWARA student - Nabihan, she wanted RSC to sew a bag for her sugar glider. Sugar Glider? xpenah dgr n xtahu pon rupe nye cemana...so, RSC pon gugel la...ooo...just a small creature....

after received the bag design from Nabihan...RSC pon start la to design...lukis sana lukis sini...poton sana poton sini...lastly, one nite b4 off to bed RSC dpt idea camno nk jahit beg tu..

alhamdulillah, hasil nya RSC amat puas hati (puji diri sendri)...n alhamdulillah sekali lagi Nabihan pon suker...cume dia ckp besor skit...me wat beg tu based on gambo beg yg dia kasi...

tp dia ckp ok sbb the bag is "damm cute"...and she said she going to order another one soon...

ni la gambo bag sugar glider tu...

1. gambo full frame
Gaga Pet Bag

2.guna Swivel hook tuk tali bag
Gaga Pet Bag

3. tuala as alas kt dalam bag, just bukak tuala tu tuk basuh najis2, xperlu basuh the whole bag, RSC guna velcro tuk lekatkan tuala pada bag..
Gaga Pet Bag

4.ado coin purse
Gaga Pet Bag

5. poket kt bhgn luar (back)tuk ltk hp ke or ape2 je lah
Gaga Pet Bag

6. ruang udara tuk pernafasan disisi kiri & kanan bag
Gaga Pet Bag


DENGAN INI, ROSE SEW & CRAFT MELANCARKAN PRODUCT TERBARU KAMI IAITU GAGA PET BAG ( nama diambil sempena nama timangan sugar glider Nabihan iaitu GAGA coz dia la pencetus idea ni...thanks a lot NABIHAN).

SAPE2 NK ORDER LEH LA ISI ORDER FORM DI  BLOG ROSE CRAFT N JGN LUPA BAGI DETAILS DESIGN BAG YG ANDA INGINKAN.








Pencil Case : Felt + Fabric

hola!!!

agak lama gak RCS xupdate blog...last weken bz ngn I Love Bazaar..alhamdulillah, sambutan menggalakkan...our next I Love Bazaar is on 25th March 2012 ( Sunday)...dont miss it ok...kwn2 craft yg sekita KL jemputla dtg...leh borak2...hihihihi

Kali ni RSC nk share new design of Pencil Case...org lain mungkin dh lama dh buat tp RSC bru nk buat...Pencil Case mixture from felt & fabric...berjaya akhirnya...my previous entry pon ado dh pasal pencil case felt + fabric nih...leh tgk kt SININ

2 design pencil case kali ni adalah order dr Ema & Izazly...


ordered by Ema



ordered by Ema



ordered by Ema



ordered by Izazly



ordered by Izazly

Order : Naima

hola!!!

kali ni RCS nk share order dr Naima plak. Naima nak 4 pencil case with name & applique Muslimah & keychain love. Harap Naima puas hati.

Mila

Mila

Anfal

Nadira

Atikah

Husna

I LOVE BAZAAR 25 & 26 FEB 2012

Jom ramai2 serbu ROSE SEW & CRAFT booth at I LOVE BAZAAR this weekend 25th & 26thy FEBRUARY 2012.

Dapat kan limited edition readymade item dr Rose Craft antaranya :

* headband
* baby headband
* hair clip
* hair tie
* brooch
* hp case
* pencil case
* pocket tissue holder


Jangan Ketinggalan!!!

Order : Sakeenah

hola u ols!!! -- ala2 mak jemah...hehehehe

hari ni RSC nk share ngn u ols order yg paling besh RSC buat..nk tau sbb apa? sbb ni...



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Big Nose keychain

Big Nose keychain

1st time RCS buat keychain Big Nose ni n mmg besh menjahitnye...especially bila it turns up very cute (puji diri sendri yer sila jgn kuar asal ye semunya pembaca...hihihi)

so, RCS mengalu-alukan la sape2 yg nk order keychain Big Nose nih...i LIKE

Actually, adik Sakeenah ni order 3 benda...Bing Nose keychain and 2 laptop case...

enjoice the pix ya!!!

Laptop Case

Laptop Case

Laptop Case

Laptop Case

Laptop Case

Group Photo

Order : SM Fauziah

hola!!!

morning u ols!!!

Ari ni RSC nk update 2nd order dr SM Fauziah...kebetulan pada hari RSC pos order ni pada beliau, beliau telah diserang angin akhmar...ini adalah kali ke2 beliau diserang, didoakan agar beliau dikurniakan kesihatan yg baik oleh Allah n pulih seperti sediakala...amin

ini adalah pencil case design terbaru dr Rose Craft...felt + fabric..sweet je kan especially kain polkadots tu...i love polkadots...hihihihi

SM Fauziah

Nazleen

Ameer

Nureen

Aizad

Order : KN

hola!!!

Since last week, me struggling to finished all order before me & hubby go for our 4th honeymoon. this time we choose BALI. yeay!!!

So, today me update one order yg dh siap n dh sampe pada tuannya...opismet je...free delivery...

ini ada kali ke 3 order dr KN..1st order leh tgk kt Sinin...2nd order lak leh tgk kt Sinin ... ini adlh 3rd order beliau...actually ni ada smbungan dr her 2nd order..

Enjoyce the pix...

1. Greeny ID Card Holder -- best buat id card holder ni...

Greeny ID Card Holder

Greeny ID Card Holder

2. Pillow Lurv --- me ader buat skit pembaharuan pd Pillow Lurv ni, kat tepi bantal me letak kain cotton...KN pilih design yg sama ngn order dolu2...leh tgk kt Sinin

Pillow Lurv


me enjoy sgt wat order ni harap u all pon enjoy tgk gambo2 ni yer...

Engagement Gift Set

hola!!!

Without further due, let me introduce to u ols ENGAGEMENT GIFT SET. This set is additional item to the Rose Craft Gift Set which i already introduce to all a few weeks before. U can check it out HERE & HERE. I also have made some amendment on the previous set. Please check and don't forget to orders. Hehehehe...

So, for those who is going to get engage or for those who wanted to give a special gift to your BFF or family members on their Engagement Day, please don't miss it.

Engagement Gift Set

Birthday Gift for my MOM

hola!!!

on 1st February 2012 was my mother 56th Birthday. This present was made from the heart from all of us (me, my elder sis, my brother, my younger sis)  for my mom.

birthday card - outside

birthday card - inside

love frame

birthday bouquet

the whole gift

sedikit coretan for my MOM...

Terlalu besar pengorbanan yg telah MAK berikan
tak satu pun langkah MAK yg tak berErti dalam hidup kami
MAK keluarkan semua tenaga untuk melahirkan kami
meski semua yg terbaik telah kami berikan pada MAK
itu semua tidak akan bisa menggantikan semua jasa MAK pada kami
secoret kata ini, kami tuliskan
betapa besar pengorbanan MAK untuk anak2 MAK ini
kini kami memahami,
betapa berertinya diri MAK di dunia kami
tak mampu kami membalas semua pengorbanan MAK
hanya menghormati dan memberi yg terbaik untuk MAK
meski tak besar,kami akan terus berusaha untuk membuat diri MAK tersenyum melihat anak2 MAK ini
MAK terimakasih,
kasih dan pengorbanan MAK tidak akan kami lupa untuk selamanya
Sesungguhnya syurga kami terletak dibawah kaki insan yang bergelar MAK…


Saya Sayang Mak Saya!!!

Order : Iz Kamal

hola!!!

kali ni me nk share order dr Iz Kamal. Nape me nk share? coz ni lah 1st time me buat LEMBU...hihihi

comei jek lembu ni patotla ramai yg minat lembu nih...Hp case ni Iz ni nk hadiahkan pada kwnya Zuliana...dh selamat sampe pon pada tuanya...alhamdullah dpt feedback yg baek..Rose craft mmg senantiasa cuba buat yg terbaik tuk semua customer sbb tu me xamik order byk setiap bulan n coz me nk jaga kualiti...lg pon part time crafter mcm me ni xpunya byk masa tuk amik order byk2...

HP Case Moo moo - front

HP Case Moo moo - back
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © Rose Sew & Craft 2011 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.