operated under Double R Services Enterprise (1893175-X)

ROSECRAFT ON TV

Bulk Order : Giant Paperclip Bookmark

Bulk order from Idah. 70 packs of giant paperclip bookmark as sourvenir on her child birthday.
Item : Giant paper clip bookmark
Code : Felt Character
70 packs

Owl


Froggy


Ladybird


Fish


Butterfly


To order :
Click HERE

Diaper Cake for Damia

Hari ni dapat jemputan ke Majlis Akikah Raja Arrianna Damia, anak sedara dari sebelah hubby. Duk pikir ape hadiah nk kasi sbb masa melawat masa baru lahir ari tu x sempat beli apa-apa.

Decide beli baju je lah coz baju baby girl memang la cute sangat. Masa gi beli baju tu terus rambang mata. Yang tu cantik yang tu cute yang tu comel. Dari sepasang dah jadi berpasang2.

Bila balik rumah tgk plastik2 yg berisi baju tuk Damia mula la terpikir xkan nk bg camtu ja. Nak masuk dalam kotak, kotak pon xbeli. Nak bungkuih macam hamper, alamak ketinggalan sangat. Last2 terpikir Diaper Cake. Duk tgk orang buat cute2 je. 

Banyak kan? Kalo ikot hati nak je angkut semua yg dalam kedai tu...


Ni rompers yang paling saya sukerrr...hahahaha


Setelah berhempas pulas...belek sana belek sini...pin sana pin sini...akhirnya siap la Diaper Cake tuk Damia...harap Damia suker hadiah dari Mak Yong...hihihi







To order:
Click HERE





Bookmark : Ice cream stick

Ice cream stick Bookmark
Open for bulk order.
Email at shirex.avenue@gmail.com





To order:
Click HERE

Teachers Day Gift : plushie

Present to you another set of gift for Teachers Day. This is as sample. You can choose difference type of plushie.
All order for Teachers Day must be confirm latest by 1st May 2013. We will not take any order for this occasion after 1st May 2013.
Drop an email to us : shirex.avenue@gmail.com

To order:
Click HERE


Teachers Day Pillow

Another idea for Teachers Day gift.
Teachers Day Pillow

Interested? Email me for best price. This is custom made product. Made to order. No ready made item.




To order:
Click HERE


Teachers Day Gift

Wanted something difference for Teachers Day gift?
RoseCraft House has new idea for you. Wall decor using hoop.
Like it? Want it? Email me for best price. Open for order now.
shirex.avenue@gmail.com







To order:
Click HERE


Suzanna Brooch

Open for bulk order.
Colorful.
Email me for best price :
shirex.avenue@gmail.com

To order:
Click HERE

Order from Kak Nurul

Ini adalah order yang ke4 dari kak nurul. Kali ni kak nurul order pencil case tuk kawan2 anak beliau.



To order:
Click HERE

RoseCraft House on Twitter



Video : RoseCraft House featured in AKW, TV1

For those yang tak berkesempatan menonton RoseCraft House on air pada 13th April 2013 dalam rancangan Apa Kata Wanita di TV1, feel free to watch it now. Dah upload kt You tube..Happy Watching...

Order from Nadhirah : Pillow Love

Untuk lihat previous order dari Nadhirah boleh klik SINI.

Kali ni Nadhirah order pillow love untuk dihadiahkan kepada leader Glampreneur, CDM Musrsyida Mohsin. Harap2 both of them suke ngn hasil tangan RoseCraft.


To order:
Click HERE


Costum-made Order / Made to Order

Announcement


To anyone who is interested to make custom-made order, currently we only accepting orders for a product listed as per below:

*Pillow / pillow mini
*Plushie
*Laptop / Ipad Sleeve (case)
*Tote Bag
*Pencil Case
*RoseCraft Gift Set
*Hair Accessories (headband, hair clip etc)
*Hp Case
*Frame Glemer

Please fill in the Order Form which has been provided on this blog for reservations. For any inquiries you can email to shirex.avenue @ gmail.com.

For anyone who wants to buy ready made items kindly visit our FB page:

If you would like to invite RoseCraft to conduct Felt Craft Workshop at your place, please email your proposal to our email address (same as above). All discussions will be done via email.






Bersama TV1 : Apa Kata Wanita (AKW)

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia...

Refer last entry yer kawan-kawan...

Alhamdulillah.
Insya Allah rakaman tersebut akan di siarkan pada Sabtu, 13th April 2013 (esok) di TV1 pada pukul 11.00 pagi .


Jutaan terima kasih kepada Cik Farah Scha, selaku Penerbit untuk segmen Kerja Dari Rumah bagi rancangan Apa Kata Wanita kerana sudi mewawancara RoseCraft House untuk segment tersebut.

Harapan saya selaku pengasas RoseCraft House adalah saya akan lebih gigih berusaha dalam meningkatkan lagi kualiti perkhidmatan RoseCraft. Walaupon keuntungan adalah tidak setinggi mana apa yang penting  adalah kepuasan diri dapat melakukan apa yang kita minat dengan seikhlas hati. 

Saya masih menjalankan craft ini secara sambilan. Saya perlu pandai membahagikan masa antara kerja tetap (yang memerlukan komitmen yang tinggi memandangkan tanggungjawab yang makin bertambah diberikan oleh Top Management..alhamdulillah) dan minat yang mendalam terhadap handcraft. 

InsyaAllah dengan anugerah yang diberikan Allah ini akan saya gunakan sebaik mungkin. Saya juga doakan kejayaan rakan-rakan lain yang turut sama menjalankan perniagaan dari rumah di luar sana. Marilah sama-sama kita meriahkan & meningkatkan kualiti perniagaan di Malaysia.

Lastly, jangan lupa saksikan RoseCraft esk yer....hihihih (malu jugak nk tgk diri sendri mst kelakar).

Tarikh: 13hb April 2013
Hari : Sabtu
Waktu : 11 pagi
TV1 



Wassalam.






Kunjungan Apa Kata Wanita

Pada minggu lepas RoseCraft House telah dikunjungi oleh penerbit segmen Kerja Dari Rumah bagi program Apa Kata Wanita, TV1 (kat FB dh share gambar bersama penerbit tersebut, Farah Scha).

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Tersiar atau tidak rakaman tersebut bukanlah persoalannya cuma me as the owner of RoseCraft House amat berbesar hati kerana hasil kerja saya mendapat perhatian beliau. Ini telah memberi semangat pada saya untuk berusaha dengan lebih gigih untuk memastikan RoseCraft lebih berjaya dimasa akan datang.

Untuk segment tersebut saya ada jahitkan mini pillow & buatkan name key chain (seperti dalam gambar di atas). Pihak AKW pula memberi fridge magnet AKW sebagai cenderamata. Thanks a lot for coming AKW!!!

New Headband Collection

Our new headband collection. Dijual secara online di FB page kami.


Untuk paparan yang lebih lanjut boleh ke FB page kami RoseCraft House

Rebranding : RoseCraft House

1st posting after reopening.

Untuk pengetahuan semua, sempena pembukaan semula RoseCraft after temporary closing since September 2012.

Me as the owner of RoseCraft decide untuk membuat penjenamaan (rebranding) semula. Oleh itu, mulai hari ini Rose Sew & Craft akan dikenali sebagai :
RoseCraft House
--- Crafting & Sewing with Lots of Love ---

Facebook masih kekal : Rose Craft

Manakala bagi page pula anda semua boleh la LIKE page baru kami iaitu RoseCraft House

Untuk sebarang pertanyaan sila email ke shirex.avenue@gmail.com

Bagi tempahan pula anda sila isi Order Form yang terdapat pada blog ini.

Happy Browsing :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © Rose Sew & Craft 2011 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.