operated under Double R Services Enterprise (1893175-X)

ROSECRAFT ON TV

Name the Montster Give Away

yeay!!! first time join give away...namanya Name The Monster Give Away by Keluhan Si Laptop Tua ... mari lah kita joint beramai2 coz hadiahnya amat la menawan kalbu...

nampak x 2 ekor monster dalam gambo kt atas tu? antara syarat2 tuk masuk give away ni kite kena namakan ke 2 ekor monster tersebut...so, nama yg telah me pilih tuk dorang ialah :

1. Torex ( coz the color is a bit dark so i assume its a male)
2. Shirex ( pink color is for "she" so ShiRex la...)

yeay!!!

Hopefully me menang!!! tp kalo xmenang dpt hadiah saguhati pon ok..ader ke? hihihi

My 3rd Felt Craft design

this is another creation from me...at least, mlm2 ku terisi selain dr mengadap TV jek...hihihihi

cik birdie n cik star...


My 1st key chain

after dinner td en.hubby tanye mlm ni xmenjahit ke..then i ask him dia nk me jahit ape...then he request a key chain...

so, me pon buat la...2 heart key chain...one for him n one for me...

yeay!!!

DSC_0010ab



New blog header & blog banner

Seriously aku agak jeles tgk blog header n banner other crafters...cute miut gitu...so, search punya search...aku pon jumpa blog Budak Nakal...sepantas kilat aku email dia..then after a few discussion aku pon tempah...

my idea is..in that header ader aku tgh menajahit (tangan yer)duduk diatas pangkin ditepi sawah yg ada anak sungai mengalir n bukit bukau...

so, this afternoon when Budak Nakal show me his design me was very impress...it stunning!! What a great job Budak Nakal...just like imagine...2 THUMBS UP TO BUDAK NAKAL!!! Yeay!!!

So, start from now on i have my own blog header...credit to Budak Nakal...(clap clap clap)


yeay!!!

ni lah hasilnyer....



Yeay!!!Button dah sampai!!!

A zillion thanks to Button Craft coz sepantas kilat hantar button yg me order...button2 tu sumer cute miut...me sgt suker!!!

Xsabar dah nk meng"crafting" tonite but ada benda lain kena buat so tomorrow nite lah...

yeay!!!


Rose Hair Clip

last nite me try buat Hair Clip pulak..its look good but still need improvement...so, Syabas mera betha!!!hihihihi




My 1st trial...

semalam aku dah start project craft aku...sambil2 layan Transformer 2 kt HBO HD...aku pon mula la menjahit...

xtahu la ok ke x...tp dimata aku rasa2nya byk yg perlu diperbaiki terutama teknik jahitan n color matching n penggunaan gam...hihihihi...mmg dari dulu kalo bab guna gam ni aku lemah skit...hehehehe

byk ckp xnk la...lihat la hasilnyer...


Shopping @ Craft World

Ptg td g Craft World ngn En. Hubby. Mula2 mcm bodoh2 je masuk kedai tu...ye lah...1st time kan nk shopping brg2 felt...siap bwk list brg lg...setelah hampir sejam kat dalam tu...akhirnya berjaya beli brg2 yg dikehendaki w'pon ada jugak brg yg dikehendaki tu xmenepati citarasa...xper...Craft Online Shop ader...dorang bg membership card coz beli RM100 n above...Big Applause to Craft World coz no plastik shopping bag everyday...mcm kt Jusco tu every Saturday jek...its a good effort from them but brg2 mcm riben n button ada yg dimasukkan dlm plastik gulai so maybe in future boleh elakkan yg tu jugak...

so, bru lps browse craft online shop n dah anto order form...hope dpt quick reply from the blog owner lah...

yeay!!!

My 1st step

As newbie, i think i kena la ada buku rujukan untuk belajar buat Felt ni kan...so, after browsing blog2 rakan2 felt i jumpa blog My Craft & Hobbies  . Then apa lg, i pon terus order n byr. Thanks for the discount yer Kak Roslina (blog owner). Xsabar nk tgu Kak Roslina email kan E-book tsb.

Tp ada lg 1 masalah yg belum diselesaikan...peralatan Felt belum ada lagi...esok baru nk g shopping kat Craft World .

yeay!!!

I fall in LOVE with Felt Craft

Hi viewers,

Actualy me baru je tahu pasal Felt Craft nih...itu pon secara kebetulan je...me terjumpa blog Jaja Craft masa tengah browse patern2 menarik untuk Gift Box...me mmg minat benda2 craft ni...so, lps belek2 blog tersebut me terus jatuh cinta dgn Felt Craft and perasaan begitu membuak2 untuk mencuba...

so, almost a week me just browsing n carik info pasal Felt Craft ni...ye lah, sblm nk venture into something new mst la ada maklumat n pengetahuan sket kan...

akhirnya me decide untuk bukak blog ni sbb me tgk ramai rakan2 yg minat Felt Craft ni ada blog masing2 untuk berkongsi maklumat n supplies barang...

So, hopefully i can kechup with u guys soon...

yeay!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © Rose Sew & Craft 2011 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.