operated under Double R Services Enterprise (1893175-X)

ROSECRAFT ON TV

Tempahan dr my colleague Miss M

Actually I xterlintas tuk jadikan Craft as my part time job...coz i nk tumpukan perhatian pada office work n my wedding photography. Craft ni hanya la tempat untuk I menghabiskan masa2 terluang bila I x pegang Kamera...mmg dr kecik I suka wat card, pencil case n jahit tudung sendri...guna mesin jahit Butterfly my mom...

Tp xsemena2 last week when I pakai brooch buatan sendri ke office n one of my colleague ternampak ini blog n gambo pencil case yg I buat tuk my niece...tiba2 dia ckp dia nk tempah 2 bijik tuk anak2 sedara dia gak...aiseh...I ckp boleh la...lgpon bukan byk...2 je

I siapkan 2 biji pencil case tu dr pukul 8 malam sampe kul 12 malam sambil2 layan hindustan...

Pencil Case tu pon dh bg dh kt my colleague...nasib dia puas hati ngn pilihan felt coz masa tu stok felt I tgal kaler biru, pink n purple je...yg lain2 tu ada perca2 je...huhuhu

neway, please enjoy the pic...duit pencil case tu I nk simpan tuk tambah2 tuk beli button coz stok button pon dh nk abisssssssss...hihihihi




Free PDF Pattern...time is running out!!!

From now until further notice HomeSpun Threads are giving her 29 PDF Pattern for free. Just go to her blog and be her follower. Claim yours now!!!

HomeSpun Threads

Charity Project by Pondok Craft

last two week masa me buat blog walking kt all crafter blog...me jumpa 1 entry dr Pondok Craft tentang charity project dorang...

so, me pon cuba buat as per yg theme dorang which is Back To School...xbyk yg me buat coz dont have enough time...me buat stakat yg termampu je...





Pencil Case for my niece...

Lama gak x update blog ni....as pe my last entry my mom, dad & my two nieces ada sini for school holiday..tp dorang dh balik dah...terasa sunyik lak...kalo x riuh rendah umah tu...hehehe

dalam bizi bwk dorang jalan2 sampe ke Cherating & Gambang Waterpark Resort, sempat jugak la wat kan pencil case & coin purse tuk dorang...saje nk try...coin purse tu follow tutorial dlm buku yg beli dr SUS...pencil case tu reka sendri je...tp ramai gak crafters yg buat pencil case mcm tu...

1st trial kan...biasa la...mst ada cacat cela...especially beginner mcm I ni...

Felt craft for 1st week of December 2010

Since my nieces my mom n dad is here...spending their school holiday with me...so my craft activity a bit slow coz kena bwk dorang jln2...neway, sempat gak wat skit2...

tonite i wanna share my 1st craft for them...hp case for my mom n my two nieces...both of them is 10 & 8 yrs old...

hp case for my mom

hp case for my 1st niece aMIRA


hp case for my 2nd niece aNISYA

3 stujes


my tools box

Friday fever...

hehehe...just quick update...ari tu me ada promise untuk update u all when me dah update my wedding photography blog...photoshoot yang kitorang buat di Jengka 13, Pahang...

so, untuk sape2 yg berminat nk tgk hasil kerja me n hubby (especially sape2 yg tgh carik wedding photographer for your big day...feel free to jenguk2 my bolg yer...just klik link kt bawah ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © Rose Sew & Craft 2011 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.