operated under Double R Services Enterprise (1893175-X)

ROSECRAFT ON TV

My Needle Book & Button Box

Hi all my craft friend,

Balik dr cuti Aidil Adha ari tu i tgk meja tempat i letak my craft thing messy giler...hubby pon dh pandang2 jeling2 je...selalu i marah kalo ader org semakkan rumah...kali ni i plak yg jd tukang wat sepah...so i terpikir untuk wat tools box for all my craft tools...

mula2 i nk buat box tuk all my button. tp i buat simple je...potong2 n jahit...ikut kepala sendri...hehehe

then i buat needle book...ni pon buat simple2 je...

alhamdulillah, 2 benda tu dh siap semalam...amik masa lama skit sbb malam je bru boleh menjahit coz siang i keje...

so, i tepek kt sini by button box n needle book...sudi2 lah tgk n beri komen yg membina...hik hik hik


cantiks x? hik hik hik

E for Elephant

masa cuti Raya Aidil Adha ari tu, cuti dihabiskan kt kg...dalam kekalutan membakar daging sempat jugak buat 2 key chain tuk my niece...


Green Felt Cake

pg smlm dpt tutorial Green Felt Cake dr Lady Felt Craft...lps magrib je terus belek2 n cuba...ini lah hasilnya...

all material used was come together with the tutorial...

Mood Raya Haji a.k.a Nk baLik KamPunG!!!

hi all,

kali ni me nk share ngn u all my creation for this week...1 hari suntuk smlm duk belek benda ni ja..good therapy after hectic day on Saturday (ader wedding shoot kt Jengka)...

me tepek sekeping la kt sini gambo kawin tu tuk tatapan semua...nnt bila dh full upload kt blog me bitau yer...


Both of the pengantin sgt la sweet n very friendly...senang bekerja ngn dorang...

oppss...lupa lak gambo felt craft yg me buat semalam...layan kan je la yer...


flower badge


rabbit badge


HP case

flower hair band





ok x? hehehe

Bekas Tisu n Mr. Froggy

setelah seminggu lebih dpt buku tutorial dr SUS ...semalam bru bekesempatan nk follow tutorial dlm buku tu...sblm ni main hentam kromo ja...hahaha

so, ini lah hasil nya...bekas tisu...ok x SUS?


Lepas tu me wat key chain for my brother...saje je kasi dia sbb dia nk kena tgal 2 hari ni...me n hubby ada wedding photography kat jengka..tuk kwn2 craft yg mana nk melangsungkan perkahwinan ke pertunangan ke birthday party ke bleh la hired we all...ni blog Wedding Photography we all...


comei x mr.froggy nih? hihihi

me akan off kejap from blogging coz akan ke Jengka for wedding photography ptg ni until this Sunday...tp me igt nk bwk sekeping 2 kain felt...kot2 bosan kt hotel mlm2 tu leh la jait skit...hihihihi



till then, enjoy you weekend!!!

Alamak!!!Kena Tagged ngn Mia (Keluhan Si Laptop Tua)

1. ape benda paling penting dlm hidup anda?
[family n hubby terchenta]

2. benda terakhir korang beli pakai duit sendiri?
[ nasi lemak lauk paru tuk bekpes pg td ]

3. dimana tempat korang nak langsungkan perkahwinan dan ape tema perkahwinan korang?
[ dh berlangsung dh 3thn lepas dirumah tercinta , tema biase je simple tp yg penting pelopor pengantin pakai kaler OREN di kg ku...trus menjadi ikutan sampe sekarang...]

4. adakah korang sedang bercinta sekarang?
[ yup,berchenta ngn hubby ku ]

5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
[ forever n ever...chewah]

6. novel/buku/majalah yang terakhir korang beli?
[keluaran Alaf 21...tajuk tak igt...ada kt umah..tp best giler citer tu]

7. antara mak ayah korang,mane korang lebih mesra?
[mak ke abah? 2 2...mak tempat luahan perasaan...abah tempat mintak duit...hahahah]

8. namakan orang yang betul2 korang nak jumpe dalam hidup korang?
[dulu tingin sgt nk jumpa micheal jackson tp dia dh mati so???? ntah]

9. adakah korang basuh baju korang sendiri?
[en. hubby yg basuhkan..ringan sama dijinjing berat sama dijunjung]

10. dimanakah tempat yg betul2 korang nak pergi?
[Europe]

11. pilih salah satu,peluk atau cium?
[ peluk la sbb lps peluk dh tentu cium...hahaha]

12. beritahu 3 benda tentang orang yg tag anda
[ kreatif ]

13. benda yang korang sayang sgt dlm hidup korang
[novel Lagenda Budak Setan yg aku beli 8thn lalu]

14. 5 lagu yang paling korang suke n selalu dengar
[Bila Cinta - Fili, Manifestasi Cinta - Fiq, Isabela - Search, Suatu Masa - M.nasir, Keabadian Cinta - Anuar Zain]

15. 5 blogger yang dipertanggungjawabkan untuk jawab tag ini :
[ Sus]
[UmmiUmmu]
[Ennyain]
[Waniez Craft]
[Reena]

Broadband Casing

I made this casing for my Hubby last nite...saje je sbb smlm dia susah payah pasangkan astro dlm bilik we all so me leh layan TV sambil menjahit...hihihi




Dilla Craft Give Away

yeay...this is my 2nd time joined give away...me joined sbb hadiah2 yang ditawarkan amat lah menarik and menerujakan...

Dateline give away ni 11.11.2010 (esk last day)...so sapa2 nk joined better do it now before its too late...

syarat2 nye mudah je, mula2 kena jd follower pastu komen skit pasal blog tersebut and lastly promote ( mcm yg me buat sekarang ni lah)...

siap ader hadiah misteri lg...apa agaknyer yer!!!


ini link give away tersebut : Dilla Craft

Last week punyer...

My felt craft collection for last week...been to bz to upload...ni pon curik2 masa kt opis jap...hehehehe

enjoyce!!!



Felt Cake for My Abah Birthday

7th November 2010 was my Abah's birthday...since Perlis was flooded the whole week last week n all store was closed so I decide to give Felt Birthday Cake to him as bithday present...actually we all plan to celebrate Abah's birthday at Cameron Highland...all booking have been made but what do to...dah banjir takkan nk tinggalkan umah...

Actually ni my first time nk try buat felt cake...without any online tutorial coz internet line pon a bit week kt kg that day...i just use my imagination n do it la...nasib masa balik kg tu angkut sekali brg2 felt...hehehehe

ini lah hasil nyer...still need a lot of improvement...

real birthday cake tu handmade by my brother in-law causin...


besday boy tgh potong real cake...HAPPY BIRTHDAY ABAH...LOVE U SOOOOOOOOO MUCHHHHHHHHHH...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © Rose Sew & Craft 2011 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.